giovedì, maggio 05, 2005

Casablanca

El fum de les cigarretes omple els amplis salons del Rick, i Sam, el pianista negre, farceix els buits amb els acords de les seves cançons. A Casablanca hi malviuen fugitius de tota Europa, banquers i lladres, estafadors i lluitadors, herois i miserables, i tots van a parar al Rick´s.
Rick Blane n´és l´amo. Ara està jugant a les cartes amb el comissari Renault, el cap de la policia francesa a Casablanca, un col.laboracionista -el vent bufa així- sense principis. El major Strasser, la màxima autoritat dels nazis a la ciutat, no vindrà aquesta nit: es a casa, amb angines.
El croupier s´està fent gran, i avui també ha deixat que un client guanyi cinc mil francs. En Rick comença a estar-ne fart, i l´avisa quan li signa un xec per pagar l´afortunat que vagi en compte. "No se guepetigá, señog", diu el croupier que, ningú no sap per què, parla castellà en accent francès.
A la barra, el Sacha, un dels cambrers, intenta seduir l´Ivonne, l´ex promesa d´en Rick, que ofega les seves penes en còctels de xampany. En Carl, l´altre cambrer, acomiada un ancià matrimoni de jueus alemanys que han aconseguit un passaport per l´avió de Lisboa, on moriran d´aquí a una setmana atropellats per un tramvia conduit per un borratxo.
A mitjanit, com cada dia, entren al Rick´s en Viktor Laszlo i la seva esposa, la bella Ilsa Lundt. En Laszlo, l´últim txeco-eslovac, és el cap de la resistència de mitja Europa contra els alemanys. Els nazis han posat preu al seu cap, i per això Laszlo intenta passar desapercebut frequentant els locals de moda amb un espectacular vestit blanc. El matrimoni s´asseu i demana una copa de xampany. En Viktor veu que a la barra hi ha en Berger, un norueg de la resistència, amb qui fa dies que conspira.
-Ilsa, he de parlar amb en Berger -diu en Laszlo a la seva dona.
-Ves amb compte, Viktor -recomana l´Ilsa.
Quan es queda sola, l´Ilsa Lundt busca amb la mirada els ulls de l´home que estima en secret des de fa anys. És allà, a l´altra banda del saló, i ja l´ha vista. Amb un imperceptible obrir i tancar els ulls, l´Ilsa i el seu amant queden d´acord. La dona s´aixeca i camina cap al reservat que hi ha escales a dalt, i que només coneixen els més assidus. L´Ilsa i el seu estimat es fonen en una abraçada de passió i els seus llavis es busquen desesperats. Les mans d´ell recorren el cos perfecte de la noruega, les cuixes, els malucs, els pits… i en aquell moment s´obre de cop la porta i apareix en Rick, que es mira els dos amants i amenaça:
-¡¡Sam, et vaig dir que no la tornessis a tocar!!


**Aquesta bajanada cinematograficoide està dedicada a la Jenny, pels seus 22 divertits anys. No canvïis!

1 Comments:

Blogger Jen said...

Jajajaja! És boníssim, Jordi!!! M'ha encantat i com he rigut en arribar al final... MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!! Muaaaaaaaa

10:47 AM  

Posta un commento

<< Home